Så mange skridt bør du gå om dagen

Al motion har fordele, når det kommer til din sundhed. Du får nemlig styrket dit hjerte og dit kredsløb, når pulsen kommer op. Motion nedsætter også risikoen for flere forskellige sygdomstilstande som eksempelvis diabetes. 

Der er masser af forskellige motionsformer, du kan gå i gang med. Men er fodbold, gymnastik, løb samt andre former for sport ikke lige noget for dig? Så kan du heldigvis få motion på andre måder. Du kan eksempelvis gå en masse i din dagligdag.

Skal jeg gå 10.000 skridt om dagen?

Står du med dine Angulus sko på fødderne, og tænker du på, om det virkelig kan passe, at du skal gå 10.000 skridt om dagen? Der findes ikke et magisk antal skridt, du skal gå hver dag, og det behøver ikke at være 10.000 skridt. Der er forskning, som peger på, at hvis du går 6.000 skridt om dagen, så får du den samme sundhedseffekt. 

Det er altså ikke antallet af skridt, der er det vigtigste. Det vigtigste er, at du får rørt dig dagligt. Men når først du kommer i gang med at gå hver dag, vil du hurtigt finde ud af, hvor skønt det er. En gåtur i skoven eller andre steder kan nemlig sørge for, at du kommer ned i gear og kan tænke gode tanker. 

Kom godt i gang med dine gåture

Du bør starte med mindre gåture og så udvide distancen stille og roligt. Husk at have godt fodtøj på og invester eventuelt i en form for skridttæller, da det kan øge din motivation.